Servei de bicing a Barcelona

Servei de “bicing” a Barcelona

Ha començat un nou any i de ben segur que molts de vosaltres l’heu iniciat amb alguna bona intenció al cap: deixar de fumar, apuntar-vos a un gimnàs o, simplement, fer una mica més d’esport. Per aquests darrers, les bicicletes públiques són una bona opció ja que permeten moure’s per la ciutat cremant calories i posant els músculs en marxa. Ara bé, us heu fixat en els noms meravellosos i estranys que adopten aquests serveis?

A Barcelona es van decantar pel “Bicing“. Una paraula que barreja la terminació anglesa -ing amb la partícula catalana bici. Sembla que posar paraules que semblin anglosaxones està de moda i fa modern. D’això en saben molt els habitants de Vic, els vigatans i les vigatanes, ja que ells no feien servir una bicicleta convencional sinó “la Vicky“. Ara bé, cal dir que aquest servei va passar a millor vida degut als pocs usuaris. A Burjassot, van optar per la Burjabike.

Hi ha qui pensa alternatives més senzilles com és el cas de Gandia, que ha escollit el terme “Labici“. Clar i català!

Altres opcions més territorials són la de barrejar la partícula bici amb la del municipi en qüestió creant paraules més o menys originals: BiciPalma (Palma), Denibici (Dènia), BiciAltea (Altea), BiciElx (Elx)… D’aquest grup, Benidorm s’enduu un premi amb la forma “Bicidorm” (no us provoca somnolència?).

Hi ha la solució de fer servir una sigla que soni amb més o menys dignitat. A Perpinyà han optat per BIP (Bicyclette Perpignan) i a Sant Andreu de la Barca han unit les inicials SAB per a formar la variant biciSAB (forma creativa però que ja ha quedat en desús ja que aquest servei ha deixat de funcionar).

Bicicletes "valenbisi" a València. Errades ortogràfiques o originalitat?

Bicicletes “valenbisi” a València. Errades ortogràfiques o originalitat?

Hi ha qui barreja el so “bici” (i no la grafia) d’una manera surrealista. Es tracta d’una terminologia  amb errades d’ortografia incorporades (tot i que n’hi ha que en dirien creativitat). Què us sembla la parauleta “Valenbisi!“? Evidentment, aquestes es mouen per València.

També hi ha qui tria una frase bonica, tant és si conté o no la paraula clau (bicicleta). Aquesta opció va ser la del desaparegut servei que s’oferia a la Universitat de les Illes Balears: “Mou-te bé

Seguint per aquesta línia, si haguéssim de fer un rànquing d’originalitat, en segona posició trobaríem una solució única i peculiar: Ambicia’t! Cal dir que a Sabadell aquest servei ja ha desaparegut però a Terrassa continua viu i rodant!

I la primera posició l’ocupa la forma que, al meu entendre, és la més simpàtica i ben trobada: la Girocleta (a Girona).

Ara ja ho sabeu, tan si feu servir una girocleta o una bicidorm, no teniu cap excusa per defugir els bons propòsits d’any nou  (al menys, fins que arribi el mes de febrer!).

Una resposta »

  1. […] uns dies parlava dels noms absurds que tenien els serveis de lloguer de bicicletes i avui li ha tocat el torn a l’estimada televisió. Ahir, mirant un nou programa que […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s