Els peròs tenen els seu encant

Els “peròs” mallorquins tenen el seu encant.

Diuen els tòpics, i ja sabem que no sempre són certs, que els mallorquins són tranquils (per alguna cosa diuen que Mallorca és l’illa de la calma). Evidentment no és una dada massa fiable però una vegada vaig treballar amb una companya que complia el tòpic al 100%.

Quan la coordinadora ens feia alguna pregunta sobre la feina, ella agafava aire i començava a respondre molt lentament:

– Sí, ho estem fent [llaaaarg silenci]. És difícil [llaaaarga pausa], però

I aquí s’acabava la conversa. Després del “però” no deia res i tothom seguia amb la seva feina. Tothom. La coordinadora, també.

L’escena es repetia dia rere dia i, si ella era una persona tranquil·la, aquesta situació em feia perdre els nervis cada vegada més aviat (i jo no sóc de metxa curta precisament). Constantment la meva companya parlava amb tota la parsimònia del món i acabava la frase amb un “però”.  I jo, histèrica perduda perquè em sentia estúpida mirant-la i intentant captar algun senyal que indiqués si el que marcava l’entonació era una coma, un punt i seguit o si ja havia acabat el seu torn de paraula.

I va arribar el gran dia. Com que era l’hora de berenar, vaig obrir una bossa de galetes d’inca i n’hi vaig oferir:

-Ai, gràcis [llaaaarg silenci]. Després n’agafaré [llaaaarga pausa], però…

– PERÒ… QUÈ?- Vaig cridar amb tantes ganes que tota la redacció va callar i em va mirar.  -PERÒ… QUÈ?  Continua la frase!

-Però si ja he acabat? Què vols que digui? [llaaaarg silenci] Per cert, fa dies que et veig nerviosa [llaaaarga pausa]. Hauries d’anar al metge, però.

Al final no vaig anar enlloc i ja fa 7 anys d’aquesta situació. En aquest temps he descobert que molts mallorquins acaben les frases d’aquesta manera. Ja m’hi he acostumat i, fins i tot, trobo que té el seu encant. De vegades, quan no me n’adono, jo també ho faig. He arribat a la conclusió que m’agrada, però.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s