Un futbolí a Benimaclet

Aquests jugadors delaten que formen part d’un futbolí valencià

Ara que les olimpíades i Londres estan de moda us proposo parlar de l’esport més olímpic dels bars: el futbolí. Reconec que la curiositat va més enllà de la llengua però paga la pena fixar-s’hi. Comencem per una petita enquesta que, ben contestada, us permetrà detectar l’origen de cada participant:

Quants jugadors té el futbolí? 22 (Aquesta pregunta és de cultura general, per entrar en matèria)

Quants porters té cada equip? 2 (Aquesta, la més òbvia per crear falses expectatives de la dificultat del test)

Quants defenses té cada equip?  2? 3? (Clímax de l’enquesta)

Aquesta és la pregunta clau de la discòrdia (aneu en compte si la formuleu en mal moment ja que, si hi ha dues postures contradictòries,  la conversa es pot allargar indefinidament i ningú baixarà del burro). Les dues respostes són correctes.

La majoria de futbolins valencians tenen 2 defenses (i la resta, generalment, 3). Per aquest motiu, un menorquí, o menorquina, jugant a Llíria pot sentir la defensa foradada mentre que un valencià, o valenciana, jugant a l’illa més santjoanera pot sentir-se atabalat de tants jugadors prop de la porteria.

Pel que fa als davanters, al país de la taronja (amb permís de Sóller) n”hi ha 5 i a la resta, generalment, 4.  Si fem una anàlisi psicològica de la situació podríem dir que els valencians tenen un atac més preparat que la resta de catalanoparlants. Què és millor a nivell lingüístic? Una completa rereguarda o una bona davantera?

Tot és qüestió de pràctica però, sigui com sigui, abans de jugar-vos alguna cosa al futbolí assegureu-vos de comptar els jugadors per evitar disgustos!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s