Les matemàtiques fracassen en el parells

Les matemàtiques fracassen en els parells

Una regla bàsica que cal aprendre quan es viu a les Illes Balears és aquesta: un parell no vol dir dos. A mi em va quedar ben clar el dia del meu aniversari. Vam anar a sopar amb una parella (ells sí que eren 2)  al barri de Santa Catalina de Palma. Vam menjar el que no estava escrit i vam regar-ho tot amb vins (en plural): un dia és un dia!

Quan ja estàvem plens i tocava demanar les postres, em vaig avançar i vaig encomanar al cambrer un parell de postres per compartir i un parell de tassons d’herbes i de licor d’avellana (la meva debilitat). Tot i que els amics em deien que no calia, a una servidora li feia gràcia convidar-los esplèndidament en el primer aniversari illenc.

Quan vaig veure el cambrer amb 4 postres gegants, a bocinets per compartir, 4 gots d’herbes mesclades i 4 gots de licor d’avellana em volia morir. Però si n’havia demanat dos!

Aquella nit vaig descobrir, i l’endemà al matí ho vaig recordar en forma de ressaca, que un parell a les Illes Balears en realitat són més (tres, quatre, etc.)

Aquest apunt és molt útil en situacions inverses: quan algú us demani un parell d’alguna cosa no en doneu tan sols dos (pensaran que sou agarrats i garrepes a més no poder)

Un parell és més que dos

Un parell és més que dos

Per cert, en català central també passa quelcom paregut amb el número 4: quan demanem quatre cebes al mercat mai no en posen 4, sempre en són més.  Però en canvi, si n’agafem una (de ceba) al bar l’alcohol farà que doblem tot el que passi pel nostre davant.

Qui deia que les matemàtiques eren una ciència exacta?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s