La paella de la discòrdia

La paella de la discòrdia

L’altre dia vaig tenir el privilegi de tastar per primera vegada, i feta amb llenya, la paella d’abadejo (pronunciat, en apitxat /abaetxo/). I la vaig penjar al facebook. La foto va generar un petit debat sobre el peix en qüestió ja que el que per a alguns és abadejo,  per a d’altres és bacallà. Una paraula podria substituir a l’altra en diferents variants dialectals però en realitat es tracta de dos animals diferents de la mateixa família (l’abadejo és més petit que el bacallà). I la meva pregunta és: quin és el peix que es troba a les peixateries? Ens donen bacallà per abadejo? O abadejo per bacallà?

En la mateixa línia, hi ha el besuc. Al que alguns parlants diuen tonyina (de llauna), altres li diuen besuc. I tot i que podria semblar que és el mateix peix, en realitat es tracta de dues espècies diferents, tot i que similars. Si a sobre entra en escena el bonítol, el joc a tres bandes encara es fa més emocionant.

En resum, ja fos abadejo o bacallà, la paella va quedar espectacular. Mireu el resultat!

Bacallà o abadejo, vet aquí el final de la història

Bacallà o abadejo, vet aquí el final de la història

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s