Calçots

Si uns calçots són petits, s’anomenarien també calçotets?

Imagineu un barceloní que arriba a Sineu i sent una padrina mallorquina que diu ”Tenc ganes que arribi s’estiu per anar sense calces”. Imagineu la cara d’al·lucinació en imaginar-se la padrina i l’efecte d’una bufada de vent que aixeca el vestit i mostra les seves parts més secretes.

Aquesta situació confusa s’ha repetit milers de vegades fins que els principatins descobreixen que les “calces” mallorquines són les seves “mitges” (que de vegades, es confonem amb els “pantis”). I no tan sols a les Illes Balears, també al País Valencià i a les Terres de l’Ebre.

A les Illes Balears, la peça de roba que cobreix les parts més íntimes s’anomena “bragues” i la variant masculina són els calçons blancs (que serien els “calçotets” per una gran majoria de parlants) tot i que no cal que siguin blancs (el color el tria l’usuari independentment del nom). Diuen les males llengües, que a certs llocs de València també s’anomenen popularment “canoncillos” (varietat no acceptada en el diec).

En resum, ells porten calçotets i calçons blancs. Elles, “bragues” i calces. I per cert, els futbolistes del València CF també porten calces als peus… però d’això ja en parlarem en una altra entrada.

One response »

  1. Paula ha dit:

    A mi el que em va al.lucinar més quan vaig arribar a Mallorca és quan em digueren que “trempés” l’amanida…. Bé, millor dit, “l’ensalada”. Imagina’t la meva cara ; (
    Molt interessant el teu bloc, el seguiré de ben a prop…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s